Entreprenörer som redovisare

Den första boken i SRA och Fars satsning på Forskning i fickformat, populärvetenskapliga böcker baserade på aktuell forskning inom revision och redovisning i form av nyligen framlagda avhandlingar, finns nu att köpa från Far Akademis webbplats.

I denna skrift ges exempel på hur det kan gå till när företagets bokslut och årsredovisning tas fram.

Bokslutsprocessen och flera exempel på diskussioner som förekommer mellan entreprenörer och andra aktörer i denna process presenteras. Motiv till varför entreprenörerna engagerar sig lyfts fram och diskuteras och jämförs med teorier och andra företagare.

Till grund för framställningen ligger avhandlingen Entreprenörer som redovisare – bokslutsprocessen i Gasellföretag, framlagd vid Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet (Blomkvist, 2008).

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *